Wie zijn wij?

Wij zijn de vier coaches van Coaching by M.I.E.P

Marijke Geverink

Ik ben Marijke Geverink, geboren in 1969 en ik woon samen met mijn man Pieter en onze twee zoons in het heerlijk rustige en landelijke Drempt.

Ik hou van de natuur en het buitenleven. Ik ben dan ook veel in de natuur te vinden om heerlijke wandelingen te maken en ontspannen en met veel ideeën weer thuis te komen. Ik doe vooral dingen waar ik blij en ontspannen van word, waar ik energie van krijg en waardoor ik er kan zijn voor anderen. Ik doe aan Pilates, ik lees en haak graag en vind het fijn om met familie en vrienden te zijn. Samen zijn met én voor elkaar, met aandacht: dat is voor mij erg waardevol.

Ik werk al jaren in diverse rollen en met verschillende aandachtsgebieden in de zorg. De laatste jaren heb ik me toegelegd op vitaliteit en inzetbaarheid en dan met name op leefstijl-, stress en burn-outcoaching. Verder geef ik workshops gericht op voeding en leefstijl.  

Ik ben goed in luisteren en ik vind het belangrijk dat er respect is voor elkaar. Je mag er zijn zoals je bent, met alle mooie en minder mooie eigenschappen, dan ben je goed genoeg. Vertrouwen is voor mij erg belangrijk en de basis van vriendschappen en relaties, ook in het werk. Verbinding en integriteit zijn waarden die bij mij passen en mij typeren. Net als oplossingsgerichtheid en het zien en benutten van kansen. Ik voeg daar nog mijn enthousiasme aan toe, en met deze mix breng ik mensen in ‘beweging’ en verder op hun pad.

Lief zijn voor jezelf en voor de ander, dat is mijn motto. Als je de ander in zijn waarde laat, geen oordeel hebt maar een nieuwsgierige vraag stelt en oprechte aandacht geeft, kun je veel betekenen. Ik ervaar dat elke keer weer en het is de voornaamste reden dat ik met heel veel plezier mensen coach.  Het geeft me voldoening om de ander inzichten kan geven die dichtbij staan. Je kunt en hoeft niet altijd te veranderen, accepteren wat er is kan al een hele stap zijn.


Ingrid Andeweg

Ik ben Ingrid Andeweg en ik woon in de Hanzestad Doesburg. Ik ben vijftien jaar geleden uit Delft vertrokken om in Doesburg mijn droom te verwezenlijken n.l. een B&B.

Ik hou van wandelen en fietsen door Nederland en Europa. Ik reis graag, o.a. naar Italië en Scandinavië. Uitwaaien en energie opdoen doe ik bij voorkeur op Schiermonnikoog. Daarnaast heb ik een passie voor buitenzwemmen, wat ik het gehele jaar door beoefen in de oude IJssel; de natuur en het water zijn voor mij krachtige middelen om in contact te komen met mezelf. Zodra ik het water, voel ik een vrijheid die je op het land nooit kan evenaren.

In mijn vrije tijd luister ik graag naar moderne Jazz muziek. Daarnaast organiseer ik met andere vrijwilligers elk jaar een Jazz Festival in Doesburg. Koken, nieuwe recepten voor familie en vrienden uitproberen blijft voor mij elke keer weer een leuke uitdaging. Een paar keer per maand werk ik als kookvrijwilliger in een Hospice. Ik werk al 43 jaar als coach en zorgprofessional in de gezondheidszorg. Voor mijn werk heb verschillende opleidingen gedaan waarvan de laatste Vitaliteitscoaching.

Als coach en zorgprofessional stimuleer en enthousiasmeer ik mensen om in beweging te komen. Ik ben nieuwsgierig en wil graag de mens achter de mens leren kennen. Ik laat je graag ervaren waar jouw kracht zit, zodat je (weer) de regie op je leven kunt pakken. Je kunt situaties in je leven niet altijd veranderen, maar je kunt er wel anders mee omgaan.

De wereld heeft humor, vrijheid, dankbaarheid, moed en optimisme nodig. Deze waarden neem ik mee bij alles wat ik doe. Ik vind het daarbij belangrijk dat je jezelf kunt laten zien zoals je bent met al je onvolkomenheden en onzekerheden. Dan kun je voluit en authentiek leven. Durven falen en imperfect zijn brengen een proces op gang dat zorgt voor verandering, ontwikkeling en groei. Dat is wat de mensheid nodig heeft.


Elly van Exel

Ik ben Elly van Exel, geboren in 1965 en ik woon samen met Marco in de historische Hanzestad Doesburg.

Ontspannen leven, daar gaat het mij om en dat streef ik na. Dat betekent niet zo veel stress, dingen doen waar ik plezier en zingeving aan ontleen en genieten van de kleine dingen in het leven. Dat doe ik door te wandelen, regelmatig te sporten en door yoga te beoefenen. En samen zijn met mijn familie en lekker koken, dat staat ook hoog genoteerd. Ik hou van bos en van strand. Ik hou van het buitenleven en van de culturele activiteiten in een stad.

In een vorig leven was ik werkzaam als jurist, docent en manager in het hoger onderwijs. Daarnaast ben ik als beroepscoach opgeleid om mensen individueel te coachen en teams te begeleiden in hun ontwikkeling. Dat doe ik al jaren met heel veel plezier. Al deze kennis, kunde en ervaringen zet ik nu voor mijn bedrijven Van Exel Training & Coaching en Mooie Wijze Vrouwen.

In mijn werk richt ik me op een aantal activiteiten: (team)coaching, workshops & trainingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid, interim management, projectleiderschap bij flexibilisering van onderwijs en het organiseren van retreats.

Ik ben goed in het enthousiasmeren van mensen en ik heb daarbij altijd oog en oor voor wat mensen kunnen en willen. Voor mij is ‘samen’ van grote waarde: ik vind het altijd een leuke uitdaging om mensen met hun kwaliteiten samen te brengen en met elkaar te gaan voor de dingen die we belangrijk vinden. Want samen bereiken we altijd meer dan alleen.

Die insteek vind ik niet alleen zinvol in mijn eigen omgeving, ik vind het belangrijk dat we altijd en overal, wereldwijd, oog hebben voor elkaar en de noden van anderen. Dat is de reden waarom ik naast mijn werk als (team)coach en interim manager, ook vrijwilligerswerk doe bij organisaties die zich op maatschappelijk gebied inzetten. Zo heb ik samen met een aantal andere vrouwen de stichting Menskracht 22 opgericht. Deze stichting maakt persoonlijke ontwikkeling voor mensen met minimale financiële middelen mogelijk.


Petra Boerboom

Mijn naam is Petra Boerboom, geboren in 1966. Na heel wat omzwervingen woon ik sinds 2017 heel tevreden met Gerard in Velp, op een paar minuten afstand van de Veluwezoon. Wij hebben allebei een volwassen dochter.

Ik kom mijn bed uit voor dansen en zingen, voor lange-afstand-wandelingen, musea, theater en boeken. En voor lekker eten met een glas mooie wijn.  Ik hou van de combinatie van plezier én diepgang, ik lach graag en vind het minstens zo fijn om over van alles te filosoferen.
Ik denk dat de meeste mensen deugen en ben altijd erg nieuwsgierig naar wat mensen beweegt (letterlijk en figuurlijk).

Nieuwe dingen leren vind ik ook heel fijn en ik volg dan ook heel regelmatig trainingen en opleidingen. Mijn basis is de opleiding aan de Academie Mens & Arbeid. Die heb ik aangevuld met allerlei (coach)opleidingen. Ik ben in te zetten op allerlei vraagstukken op het gebied van Mens, Werk en Organisatie, als coach, adviseur of trainer. Mijn specialisaties zijn danscoaching en loopbaancoaching.

In mijn werk, en zeker ook privé, ben ik een aanjager. Ik heb vaak veel ideeën, maak gemakkelijk contact en heb een groot netwerk. Daarnaast ben ik een goede luisteraar en observator. Voor mij is niet gauw iets gek en ik kan een sfeer neerzetten waarin je je als klant of coachee op je gemak voelt en je jezelf kunt laten zien zonder opsmuk.
Ik ben goed in analyseren en de rode draad uit een verhaal halen. Over verhalen gesproken: tekstschrijven, dat is ook een van mijn talenten.

Plezier, diepgang en wat relativering, die drie elementen probeer ik altijd terug te laten komen in alles wat ik doe. Lol in je leven en in wat je met dat leven doet is belangrijke brandstof. Diepgang als tegenhanger is nodig om tot jouw kern te komen, te voelen en te weten waarom je doet wat je doet. Of deed wat je deed. En relativering ten slotte helpt jezelf niet altijd even serieus te nemen.  Klinkt misschien tegenstrijdig, maar als je met me werkt, ervaar je wat ik bedoel.